Het gloednieuwe tramrestaurant Hoftrammm gaat woensdagavond voor het eerst de rails op. Voor de proefrit zal de tram helemaal vol zitten met gasten. Voor initiatiefnemer Bobby van Galen is het daarom een spannende dag.
Van Galen heeft een rijdende tram laten ombouwen tot restaurant en heeft daarmee een Nederlandse primeur. In twee uur tijd kan de gast dineren terwijl de tram langs de hoogtepunten van de stad Den Haag rijdt. Woensdagavond zijn vrienden en relaties van Van Galen de eerste proefgasten. “Je wil toch iets heel goeds neerzetten in een heel beperkte ruimte”, zegt van Galen. “En dat is een hele uitdaging, vooral voor de kok en het bedienend personeel.” Pierre Wind is de chef-kok van het tramrestaurant.
Van Galen heeft een ploeg van vijftien trambestuurders die om beurten de tram besturen. “En die rijden heel beheerst zodat de wijn niet over de tafels vliegt.” Vanaf zondag is de Hoftrammm ook te reserveren voor het grote publiek.