De oliebollen van Meesterbakker Rodenrijs aan de Laan van Wateringse Veld zijn de beste van Den Haag. Dat blijkt uit de Oliebollentest van het AD. “Luchtige, klassieke oliebol met een vleugje kaneel. Een oliebol waar een mens blij van wordt”, schrijft de jury. De winkel staat op de twaalfde plaats.
Meesterbakker Arjan geeft tips om zelf de beste oliebollen te baken. “Let vooral goed op de temperatuur en de kwaliteit van het frituurvet. Als je onder de 150 graden bakt, krijg je een natte oliebol.” In de oliebol van Roodenrijs zitten rozijnen en stukjes appel. “De thuisbakker kiest over het algemeen voor de traditionele bol zonder toevoegingen”, weet Arjan. “Als de doe-het-zelver het gistdeeg op 170 graden zo’n zes minuten lang in de frituurpan bakt dan worden het geen vieze natte bollen. Zelfs een dag later, als je ze even in de oven doet, zijn ze nog lekker smakelijk.”
Roodenrijs zelf bakt dit jaar speciaal voor Oud & Nieuw 200.000 oliebollen.