Met het mooie weer kunnen veel mensen maar aan één ding denken; barbecueën! In onze stad zijn een aantal barbecuezones ingericht waar je kunt genieten zonder dat omwonenden overlast hebben. Deze zijn te vinden in het Westbroekpark, Madestein, Vlaskamp, Zuiderpark en De Uithof.
Maar hoe bereid je een lekkere maaltijd op kolen? Volgens Stefan Vlasblom van het BBQ-team De Rokende Règâhs moet je nooit witte aanmaakblokjes gebruiken. “Daar gaat alles van naar benzine stinken”, vertelt hij op Den Haag FM. Krijg je de barbecue niet aan, dan heeft de Hagenaar nog een tip waar je alleen een leeg blikje voor nodig hebt. “Daar haal je de bodem uit en die zet je op je kooltjes als je ze hebt aangestoken. Het blikje werkt als een soort extra schoorsteen, waardoor het vuur sneller aanwakkert.”
Een wegwerpbarbecue werkt volgens de specialist wel, maar is niet optimaal, omdat je een deksel mist. “Die zorgt ervoor dat je de rook, de barbecuesmaak en de temperatuur beter onder controle kan houden”. De trend van dit jaar is pulled pork, “gerookte varkensschouder die zo lang heeft gerookt, dat die eigenlijk uit elkaar valt, zo zacht is het”, volgens Stefan. Omdat dat lastig te bereiden is in een park raadt hij aan om zelf hamburgers en spiesjes te maken. “Marineer het een dag van te voren, leg het in de koelkast en neem het mee in een koelbox.”
Luister hier naar het interview met Stefan Vlasblom van De Rokende Règâhs.