In aanloop naar Prinsjesdag is van 14 tot en met 19 september weer het jaarlijkse Prinsjesfestival. Naast een Prinsjesconcert, -debat en -expositie is er ook het Prinsjesdiner.
Het Prinsjesdiner maakt al jaren deel uit van het festivalprogramma. Dit jaar is Drenthe gastprovincie van Prinsjesfestival. Jeroen en Marleen Brouwer (kleine foto) van restaurant De Loohoeve mogen zich dit jaar Prinsjeskok noemen. Zij bedachten een driegangendiner dat in september door de Haagse restaurants Schlemmer, La Liguria en Cotton Tree by Dimiti wordt geserveerd.
“We gebruiken in het menu geitenyoghurt, wat kenmerkend is voor de streek waar we zelf uit komen. De Haagse restaurants mogen er volledig hun eigen twist aangeven dus hoeven niet per se streekproducten te gebruiken. In het voorgerecht staan tomaten centraal, het hoofdgerecht bestaat uit boerderij-eend met rode biet. Het dessert is een heerlijke cheesecake met onder andere bramen en groene thee”, aldus de koks tegen Den Haag FM. Wil je dit menu zelf proeven? Reserveer dan bij een van de deelnemende restaurants en vraag naar het Prinsjesdiner.