De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteert woensdag 20 juni het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Scheveningens trots in verhalen en recepten’. Al enkele jaren wil de stichting dat Nederlanders meer vis van Scheveningse vissers gaan eten. “We hebben zoveel mooie vissen in de Noordzee zwemmen en die moeten we ook gewoon eten”, vertelde Suzanne van der Pijll op Den Haag FM.
Suzanne is bestuurslid van de stichting en stelde het boek samen. In het boek vertellen twintig personen die thuis zijn in het Scheveningse over hun ervaringen met Noordzeevis. “Wat wij vooral belangrijk vinden is dat de horeca op Scheveningen ook een lokale vis op de kaart heeft, in plaats van vissoorten uit verre buitenlanden.” Natuurlijk bevat het boek ook een reeks lekkere recepten.
Burgemeester Pauline Krikke krijgt woensdag het eerste vis- en kookboek uit Scheveningen uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg. Tegelijkertijd start ook een fototentoonstelling met foto’s uit het kookboek.
Foto: Richard Mulder
Luister hier naar het interview met Suzanne van der Pijll op Den Haag FM.