De Haagse chefkok Pierre Wind heeft een nieuwe frikandel bedacht: De pestofrikandel. Voor de frikandellenliefhebber komt een droom uit. “Na dertig jaar zoeken heb ik eindelijk een goed alternatief voor het frikandelletje speciaal gevonden”, zegt hij tegen Den Haag FM.
Wind ontwikkelde de frikandel voor snackbarketen Foodmaster ter ere van het 25-jarig jubileum van het bedrijf. “Ze vroegen me om een jubileumgerecht te maken”, vertelt Pierre. “Ik had maar één voorwaarde. Dat het een frikandel moet zijn. Kroketten heb je in honderd smaken maar de frikandel is al zestig jaar hetzelfde.”
De pestofrikandel, voor twee derde een normale frikandel en voor een derde met een geheime receptuur, is vooralsnog alleen verkrijgbaar bij filialen van Foodmaster. In Den Haag zijn er twee vestigingen in Escamp, aan de Ambachtsgaarde en aan de Madridweg.
Positief ontvangen
Den Haag FM nam de proef op de som en besloot met de chef zelf de straat op te gaan. De frikandel werd over het algemeen positief ontvangen. “De frikandel speciaal zal hij nooit doen vergeten”, zegt Wind. “Maar als hij een mooie tweede plek krijgt ben ik heel tevreden.”