Op steeds meer plekken in Den Haag ontstaan door de Corona-crisis initiatieven om elkaar door deze moeilijke tijd heen te helpen. De focus ligt daarbij vooral op de kwetsbare groepen zoals ouderen en hulpbehoevenden. De Scheveningse horecaondernemer Rene Vink heeft de deuren van de keuken van Tante Knier geopend om dagelijks meer dan 80 gratis maaltijden te bereiden.
“In deze tijd van het coronavirus komen veelal oudere mensen de deur niet meer uit en dan vragen vaak ver weg wonende kinderen of wij bij hen vader of moeder een prakkie kunnen brengen”, aldus initiatiefnemer Rene Vink. De ingrediënten voor de maaltijden komen uit giften en donaties uit de samenleving. Bij de bereiding, verpakking en uitreiking worden alle hygiëneregels van het RIVM gevolgd.
Van huis uit heeft Vink meegekregen om altijd om te zien naar je medemens, daarom zet hij zich hiervoor in. “Het wordt zo gewaardeerd”, zegt Vink tegen Den Haag FM. Vink heeft al plannen om, zo mogelijk, ook na de Corona-crisis door te gaan met het maken van de maaltijden.